Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Arbejdstilsynet indfører ny tilsynsmetode

Arbejdstidstilsynet vil i højere grad komme uanmeldt på byggepladserne - i stedet for blot at se på APV på hjemmeadressen. Dansk Byggeri vil arbejde på at Arbejdstilsynet også vil have fokus på den projekterendes ansvar for arbejdsmiljøet, og for de ansatte.

Chefkonsulent i arbejdsmiljøafdelingen i Dansk Byggeri, Jakob Ugelvig Christensen kunne på mødet for medlemmer på Fjeldsted Skov Kro den 1. februar fortælle om den nye forsøgsordning, AT indfører. 

Jakob kunne - samme med forsamlingen - hurtigt blive enige om, at der er plads til forbedringer for vilkårene for diamantentreprenørerne. Det vil være ønskeligt, at der grundlæggeligt bliver sat nødvendig tid og plads af til bore- og skærearbejde. Og byggeledelsen skal have gjort de nødvendige forberedelser med hensyn til adgangsveje og stilladser, og at der er løftegrej til rådighed, hvis arbejdet foregår på flere etager. 

 

Tunge løft er en udfordring.

Fra salen kom der eksempler på den udfordring hverdagen bringer, når man fx ikke må løfte meget af det grej, branchen bruger. Der arbejdes på forskellige former for tekniske hjælpemidler.

Nogle har konstrueret foeskellige former for løftegrej, men der peges på, at det kan være ulovligt, hvis det ikke er EU-godkendt og mærket.

 

Dansk Byggeri tager problemet op.

For Diamantentreprenørsektionen er det et fælles problem, indtil der er opfundet egnede tekniske hjælpemidler. Derfor henstiller man til Dansk Byggeri om at forhandle med AT om problemet, for at forhindre, at et enkelt firma trækkes ud og gøres til syndebuk. Jakob ville tage det til efterretning.